Ons nieuwe kookboek is verschenen!

Het is de opvolger van Raapsteeltje en vertelt het verhaal van onze eettradities en familierecepten.

Nederlandse eettradities, koken met de seizoenen met eerlijke, smaakvolle en ambachtelijke producten; het zijn dé kenmerken voor dit schitterend vormgegeven kookboek.

Wat staat er bij Nederlanders op tafel bij speciale gelegenheden of in een bepaald seizoen? Het boek gaat van landelijke tradities tot lokale en persoonlijke tradities, van bijna verloren tradities tot geheel nieuwe tradities. Met het verstrijken van de maanden van het jaar als leidraad zijn al deze verhalen, tradities en recepten opgetekend. Van klassieke recepten voor erwtensoep, balkenbrij, pannen¬koeken, drop en boerenjongens tot verrassende gerechten als Kamper steur, karnemelkse saus, hazelnootmakronen, gevulde kip met chocoladesaus, geroosterde truffelaardappels en Allerzielenbrood.

Opvolger van het bekroonde en succesvolle Raapsteeltje, kookboek van het Jaar 2008!

Inspirerende ontdekkingstocht langs de culinaire rijkdom van ons land.

Mooie en kleurrijke fotografie en luxe uitvoering.

Vormgeving natuurlijk door onszelf!

Met prachtige geborduurde illustraties bij iedere maand.

 

Je kunt naar Meiraapje vragen bij je lokale boekhandel. Raapsteeltje is tot nu toe alleen nog bij Marriët of Simone verkrijgbaar.

 

We zijn te gast geweest bij koffietijd om te vertellen over Meiraapje. Kijk hier naar het filmpje van de uitzending.

 

‘liken’ jullie ook onze facebookpagina? 

 

LET OP!:

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van ons grote familie-kerstdiner. Samen met mijn nichtje maak ik de heerlijke chipolata pudding van Jacques van Bragt. Tot onze grote schrik zien we dat er een nogal belangrijke 6 is weggevallen uit... het recept van ons nieuwe boek Meiraapje! Namelijk er moet niet een halve deciliter melk in het recept maar 6 en een halve deciliter! Dus iedereen die deze heerlijke pudding ook wil maken, let op!
Enne 'spread the word' aan je mede meiraapje-eigenaren  . Het recept staat op pagina 128.